RAD- DIN 3:1

Prvaci stradali u Sesvetama, Radnik slavio protiv Dinama

01.05.2013 u 19:48

Bionic
Reading

Dinamo i Radnik odigrali su sjajnu prijateljsku utakmicu u Sesvetama. Radnik, sastavljen većinom od mladića iz Dinamove škole, pokazao je silnu borbenost i požrtvovnost te došao do 3:1 pobjede. Utakmica je bila vrlo zanimljiva, puna prilika te krasnih pogodaka te je oko tri tisuće gledatelja na punom stadionu u Sesvetama zaista moglo uživati

Dinamo je na 1. svibnja stigao u 15-tak kilometara od stadiona udaljene Sesvete i odigrao prijateljsku utakmicu sa Radnikom. Domaćini su napravili pravi nogometni praznik za dan kluba, a utakmica s najboljim hrvatskim klubom bila je vrhunac krasnog poslijepodneva u Sesvetama.

Kako je trener Jurčić i najavio, Modri su u Sesvete došli sa svim raspoloživim snagama te odigrali kvalitetnu utakmicu. Naravno, trener Dinama je podijelio minutažu pa su tako priliku dobili svi igrači koji su i došli u Sesvete, a javnosti se predstavilo i pet kadeta. Od prve minute susreta Modri su bili bolja i dominantna momčad koja je diktirala ritam, ali drugoligaš kojeg s klupe vodi bivši trener Modrih Ante Čačić nije se samo branila. U takvoj igri gdje su obje momčadi išle po pobjedu najviše su profitirali gledatelji koji su do posljednjeg mjesta ispunili stadion u Sesvetama.

Nismo dugo čekali na prve prilike pa je tako razigrani Husejinović u 7. minuti fino prošao i pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi preko gola. Nešto kasnije su Modri imali sjajnu priliku kada je Pivarić prošao po strani te u sredini tražio Brozovića, ali sjajno je reagirao Maroti i izbio loptu u posljednji trenutak. Bočni igrač Radnika još je nekoliko puta odlično reagirao u obrani te imao i par lijepih poteza u napadu te tako zaradio pljesak punih tribina.

Dinamo je sve više stiskao pa je sve više posla imao vratar Karatović koji je fantastično reagirao na udarac Pamića u 20. minuti. Nisu domaćini samo gledali dok su Modri stvarali prilike; dapače. Rastrčani Ivančić koristio je i najmanju priliku i bježao po strani, Grčić je bio dobar u sredini, a Čabraja s nekoliko krasnih poteza potvrdio kvalitetu. Husejinović je imao još nekoliko dobrih prodora i pokušaja, ali Karatović je bio nesavladiv.

S druge strane, najbolju priliku Radnika sam je u 41-oj minuti krasnim potezom izborio Čabraja, ali i pucao pored gola. Dinamo je u nastavak ušao s gotovo potpuno novim sastavom, a u igri su bila i čak četiri kadeta: Omazić, Žabec, Burić i Bočkaj da bi kasnije ušao u strijelac Filip Hodak. Nakon nešto mirnijih 15-tak minuta igre u kojima su učestale izmjene remetile ritam igra se od 65-te minute itekako rasplamsala i dobila jedinu stvar koja je nedostajala - pogotke. Naime, tada je Rožman prošao lijevom stranom i ubacio u sredinu gdje je Čabraja pobjegao čuvarima i glavom poslao loptu u kut.

Modri su tada ubrzali kada su u igru, po planu, ušli Sammir, Ademi, Ibanez i Hodak, no Radnik je zabio i sljedeći pogodak; i to krasan. Pajač je primio loptu na 20-tak metara od Mitrovića i fantastičnim udarcem u suprotne rašlje zabio za 2:0. Dinamu je trebalo sam par minuta za odgovor i smanjenje prednosti.

Sammir je fantastičnim potezom prebacio cijelu zadnju liniju Radnika i uposlio Hodaka koji prima loptu i mirno je šalje u kut; odličan potez Sammira i mladića iz naše škole. Dinamo je tada sve karte bacio u napad, do kraja se igralo isključivo na polovici domaćina, ali Modri nisu imali pravu priliku za izjednačenje da bi na koncu Radnik zabio iz kontre. Čabraja je krasno povukao kontru, riješio se svog čuvara i potom mirno prebacio Mitrovića za konačnih 3:1.

Dinamo je tako doživio neočekivani poraz u Sesvetama, no pozitivna stvar svakako može biti što su mladići Modrih na posudbi u Radniku pokazali kvalitetu i potencijal.