TRAGEDIJA OBITELJI ZARADIĆ

Provjerava se je li splitsku obitelj ubio netko peti

04.06.2009 u 08:37

Bionic
Reading

Deset dana od obiteljske tragedije na splitskom Pazigradu i nadalje se nagađa o razlogu koji je natjerao sada pokojnog Ljubomira Zaradića da presudi svojoj obitelji i sebi. I najbeznačajnija informacija iz obiteljskog života izaziva stalno nove rekonstrukcije okolnosti koje su dovele do tragedije

SPLIT - U javnost je tako procurila informacija o tome da je Ljubomirova supruga imala dvije modrice, manju i veću, na slabinskom dijelu, te je to istog trenutka dovelo do raznih nagađanja, piš Slobodna Dalmacija.

S druge strane, službeni dio istrage fokusiran je na balističko i DNK vještačenje koje se još treba okončati. U balističkom vještačenju čeka se parafinska rukavica koja pokazuje prisutnost barutnih čestica, čime bi se potvrdilo da je Ljubomir sam pucao u obitelj i u sebe.

Što se tiče DNK vještva, ono je bitno zbog tragova izuzetih s kundaka puške jer bi trebalo isključiti mogućnost da je oružjem baratao netko drugi. Svi nalazi, prema dosadašnjoj slici stvari, služe tek kako bi stavili točku na i.

Naime, za sada ne postoje ozbiljnije sumnje da je u sve bila umiješana peta osoba. Pogotovo je to malo vjerojatno sada kada su krvni nalazi isključili prisutnost opijata i alkohola kod Ljubomira Zaradića.

Osim toga, da ga je netko drugi prisilio da sebi prisloni oružje uz glavu, sigurno bi se branio te bi na sebi imao obrambene ozljede, koje nisu nađene na tijelu. Druga mogućnost bi bila da je bio omamljen i ubijen, što su navedeni krvni nalazi isključili.

Dok iz Centra 'Ivan Vučetić' u Zagrebu ne stignu konačni nalazi, vjerojatno će se pojaviti još koja teorija. Ostaje vidjeti hoće li zaključenje službenog dijela istrage omogućiti obitelji Zaradić da počiva u miru.