JMBG REVOLUCIJA

Prosvjednici u Sarajevu blokirali glavnu prometnicu

Bionic
Reading

Građani koji prosvjeduju od ponedjeljka ispred zgrade institucija BiH blokirali su glavnu prometnicu koja prolazi tim dijelom grada. Promet je time u potpunosti zaustavljen, a u tom dijelu grada prestali su voziti i tramvaji, javlja agencija Anadolija

Nekoliko trenutaka prije toga, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić kazao je kako prosvjed, na opće zadovoljstvo, protječe u mirnoj atmosferi.
'Policajci poduzimaju sve mjere osiguranja kako bi prosvjedi prošli bez incidenata', rekao je Nefić.

Više stotina demonstranata okupilo se danas na Trgu Bosne i Hercegovine, gdje žele izraziti nezadovoljstvo neusvajanjem zakona o jedinstvenom matičnom broju građana na razini BiH, neradom političara i ukupnim stanjem u državi. Kako su organizatori potvrdili, prosvjednici su stigli i iz Fojnice, Bugojna, Srebrenika, Lukavca, Tuzle, Gradačca i Mostara, a očekuje se dolazak ljudi i iz Zenice, Zagreba, Banje Luke i Prijedora.
Prosvjede su podržali i radnici tvrtke Feroelektro, Udruge roditelja ubijene djece Sarajeva, demobilizirani borci, radnici Zemaljskog muzeja u Sarajevu, rudari iz Breze i Kaknja, Centar za zdravo starenje te veterani rata Armije BiH, vojska Republike Srpske i pripadnici HVO-a.

Organizatori pozivaju sve građane Bosne i Hercegovine da na današnji dan ne troše novac, ne plaćaju račune, kako ne bi punili budžete institucija i na taj način izvršili pritisak na vlasti i političare.