BISKUP OPET NAPADA

Propovijed Vlade Košića: Migranti su nasilni, a Sotona se krije u medijima

29.09.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Sisački biskup Vlado Košić u svojoj propovijedi pred Šibenčanima se oštro okomio na medije rekavši kako se 'Sotona kamuflirao u mnogima', Istanbulsku konvenciju nazvao je zabludom, a zemlje Europske unije koje su legalizirale istospolne zajednice, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile veliki broj nekršćanskih imigranata opisao kao 'raskršćanjene'

'Moć đavla je, u optužbama i sijanju zla u srca ljudi, u neprestanom podmetanju i širenju dezinformacija u svijetu. Danas se Sotona kamuflirao u mnogim, i to najutjecajnijim medijima, koje su u Republici Hrvatskoj više protuhrvatski nego hrvatski budući da ne šire istinu o hrvatskoj povijesti niti dopuštaju da se pročisti hrvatska sadašnjost', kritizirao je, kako piše Šibenik.in novinare tijekom svoje propovijedi sisački biskup Košić.

Rekao je kako je 's jedne strane najvažniji pokretač zarada, važniji od istine i dobra' dok su s druge strane ideološke zablude koje se nisu pročistile do današnjeg dana.

'Koliko sam samo neistina, poluistina, filtriranih i zaustavljenih vijesti, izabranih gostiju i govornika koji ne žele mir nego neprestano dan i noć optužuju svoju braću za izmišljene zločine i neistinite stvari i djela, dok naprotiv oni koji dobro čine svojoj braći, šire mir i stvaraju pozitivno ozračje i otvaraju oči duhovno slijepima te naviještaju Kristovu vijest gotovo da nemaju mjesta u našim medijima', dodao je on.

Zapitao se potom kakav se to danas boj bije te kakve zasjede i 'napasti đavao stavlja na osobni i obiteljski put'. 

'Pitamo se zašto se vrijeđa poginule kada se njihove spomen ploče miču, kao da su oni ginuli za neku drugu, a ne za svoju domovinu', poručio je između ostaloga Košić dodajući kako treba ustrajati u zahtjevu lustracije da se udalje iz javne službe svi pripadnici bivšeg komunističkog režima koji su mučili, progonili i ubijali naše ljude i, dodao je, kako bi rekao biskup Egidije Živković, koji su okrvavili ruke.

Osvrčući se na Istanbulsku konvenciju koju je nazvao zabludom, pozvao je vjernike i narodne vođe 'da imaju hrabrosti toj podvali reći odlučno ne' jer se ona nameće pod krinkom borbe za prava žena te podvaljuje zablude rodne ideologije koja želi ukinuti, rekao je, bogomdani naravni zakon, razlike između muškara i žena i u tom se smislu traži hrabrost toj podvali reći odlučno ne.

'Radi se, naime, o iskrivljenom poimanju čovjeka, a onda i odgoju mladih koji imaju pravo na ispravno shvaćanje sebe i drugih', poručio je sisački biskup. 

Hrvatsku kao zemlju s najviše katolika, dodao je, mora se uspoređivati s Poljskom, a ne kako je rekao, raznim zemljama Europske unije koje su se 'raskršćanile' i, primjerice, uvele i legalizirale istospolne zajednice kao zajednice jednake zakonitom braku, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata koji su većinom neintegrirani i nasilni prema domaćim stanovništvom i našoj kršćanskoj kulturi.