U BIH

Pronađen ubojica policajca

01.01.2013 u 19:59

Bionic
Reading

Nova 2013. godina u Bosni i Hercegovini dočekana je skromnije nego prethodnih godina a u nekim od većih gradova nije bilo ni organizirane proslave na otvorenom što je rezultat teškog gospodarskog stanja u toj zemlji

Takav je doček ipak priređen u Sarajevu gdje je na središnjem gradskom trgu upriličena proslava uz vatromet koja je okupila više tisuća sudionika no nastupili su isključivo domaći glazbeni sastavi.

Prema podacima iz policijskih izvora novogodišnja je noć protekla bez ozbiljnijih izgreda no u službi hitne pomoći liječničku je pomoć ipak zatražilo 488 osoba, uglavnom zbog protjerane konzumacije alkohola.

Komesar sarajevske policije Vahid Ćosić u utorak je potvrdio kako je uhićena osoba za koju se opravdano sumnja da je ubila policajca Muhidina Pivodića. Ćosić je novinarima kazao kako je uhićen 23-godišnjak u čijoj je kući pronađena i strojnica te streljivo i vojna oprema.

Policajac Pivodić pronađen je ustrijeljen u službenom automobilu dok je bio angažiran na osiguranju pravoslavne crkve u sarajevskom predgrađu Reljevo. Istraga tek treba utvrditi motive ubojstva a lokalni su mediji prenijeli kako je počinitelj identificiran kao Anel Ćemo.