UGROŽENE KUĆE I PROMETNICE

Proklizalo tlo na Kustošiji

23.03.2013 u 16:48

Bionic
Reading

Naložene su hitne mjere sanacije s kojima se kreće u ponedjeljak. Klizanje ugrožava pet kuća, a najugroženija je na broju 55 Kvaternikove ulice na Kustošiji

Na padini između Divoselske i Kvaternikove ulice (iznad broja 57) pokrenuto je klizište. Ured za upravljanje hitnim situacijama potvrdio je da su na teren izašli dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada. Budući je ugrožena prometnica, postavljeni su znakovi i promet je preusmjeren. Ugrožena je i komunalna infrastruktura, a čeka se dolazak radnika Gradske plinare Zagreb koji bi trebali isključiti plin kao i Vodoopskrbe i odvodnje da se zatvori voda kako bi se onemogućilo puknuće cjevovoda i plinovoda te time izbjegla opasnost za lokalno stanovništvo.

Naložene su hitne mjere sanacije s kojima se kreće u ponedjeljak. Klizanje ugrožava pet kuća, a najugroženija je na broju 55 Kvaternikove. Podsjećamo, prije mjesec dana na ovom klizištu bile su ugrožena dvije kuće u Divoselskoj ulici, ali su obitelji ostale u kućama na vlastitu odgovornost.