dobre vijesti

Prognostičari za tportal: 'Bit će oborina, ali vrućina se nastavlja do kraja kolovoza!'

10.08.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Red ekstremnog nevremena, red ekstremno visokih temperatura - tako bi se moglo opisati vrijeme koje je vladalo dosadašnjim dijelom ljeta. No, čini se da nas do kraja kolovoza čeka ipak stabilnije vrijeme, što je dobra vijest za one koji su svoje godišnje odmore ostavili za kraj ljeta

Kiša koja je u nekim krajevima Hrvatske padala tijekom dana u srijedu i noćas, može se pojaviti i tijekom četvrtka. Prema prognozi DHMZ-a, tijekom dana bit će djelomice sunčano, no uz povremeno više oblaka mjestimice će biti malo kiše, popodne i pljuskovi s grmljavinom, i to uglavnom na istoku Hrvatske. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, ponegdje uz umjerenu naoblaku te većinom suho.

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Vjetar će na kopnu biti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na moru umjerena, lokalno i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 26, na Jadranu između 27 i 30 °C.

Nakon nešto nestabilnijeg vremena posljednja dva dana, prema prognozi koju su za tportal dali dežurni prognostičari DHMZ-a, u narednim danima očekuje nas nešto duži period stabilnog vremena.

'Idućih će dana prevladavati sunčano vrijeme bez oborine. U unutrašnjosti još u početku, odnosno ujutro magla. Dnevne vrućine, s vrijednostima temperature od 30 ili više stupnjeva već su prisutne u Dalmaciji, a u nedjelju će ih biti svugdje u Hrvatskoj. Najviša temperatura zraka bit će između 30 °C i 33 °C, u Dalmaciji i do 35 °C', kažu za tportal iz DHMZ-a.

Lijepo vrijeme nastavit će se i sljedeći tjedan. 'Stabilne vremenske prilike nastavit će se i idući tjedan, a naznake za moguću pljuskovitu oborinu postoje prema kraju tjedna', poručuju prognostičari.

  • +20
Plaže u Primoštenu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dobre su to vijesti i za one koji su odlazak na godišnji odmor ostavili za kraj ljeta. Naime, prognoze govore da će se lijepo vrijeme nastaviti i do kraja kolovoza.

'Što se tiče dugoročnije prognoze, odnosno od 19. kolovoza pa do njegovog završetka, po prognostičkim materijalima, čini se da će se vrućina nastaviti. Povremenih oborina bit će većinom u zapadnim krajevima, ali manje od prosjeka', kažu za tportal u DHMZ-u.