KARAMARKO U ŠIBENIKU

'Pročitao sam negdje da je Orepić ministar, ali on je odgovoran i meni'

17.03.2016 u 16:22

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko, podpredsjenik Vlade boravio je u Šibeniku i tom prigodom komentirao je izjavu Vlahe Orepića, ministra MUP-a koji je jučer kazao kako je on ministar, a Vlado Dominić još uvijek ravnatelj policije

'Meni je poznato da je on ministar, ja sam to pročitao negdje, ali ministar znači i obveze i da treba rješavati probleme i ne može u nekom trenutku i sam postati problem. Ako se na nešto ukazivalo prije mjesec dana, bio bi red da se to ispita. Ministar je odgovoran i premijeru i meni, kao potpredsjedniku Vlade, i svim građanima Republike Hrvatske. Toplo se nadam da on zna svoj posao i da će napraviti ono što treba napraviti', kazao je Karamarko, prenosi N1

Novinare je zanimao i komentar na kurikularnu reformu te ima li ona potporu Vlade.

'U tijeku je stručna rasprava i sigurno da će biti primjedbi. Podršku ima sve ono što je kvalitetno', kazao je Karamarko i dodao da ne zna postoji li mogućnost odgode nakon stručne rasprave.

Dotaknuo se i ureda bivšega predsjednika Stjepana Mesića kojem je amandmanom Mosta skinuto 600 tisuća kuna.

'Skresana sredstva za Mesića bi značila i ukidanje toga ureda', kazao je Karamarko. Prijedlog je stigao iz redova Mosta, kazao je Karmarko i dodao da su oni podržali prijedlog svojih partnera.

Na pitanje oko preusmjeravanja dijela sredstava od političkih stranaka na znanost, kazao je da ne bi destabilizirao rad stranaka.

'Kome ćemo u strankama zapravo smanjiti plaće, tajnicama, čistačicama i portirima?', kazao je Karamarko i dodao da je on dao drugi prijedlog.

'Skinimo nama dužnosnicima 25 posto. Mislim da bi to bilo dobro. Postoje aproksimacije, ako bi svim članovima Vlade i Sabora i drugim dužnosnicima skinuli 25 posto, uštede bi bile preko 20 milijuna kuna. Zašto skidati plaće radnicima u stranačkim uredima', kazao je Karamarko

Ponovio je da koalicija dobro funkcionira.

'Ponovit ću po petnaest put, nije romantično, nije idealna, nailazimo na probleme, ali ih rješavamo. Zapinje na raznoraznim stvarima, i kod kadroviranja i taktike', rekao je Karamarko.

Objasnio je kako odustajanje Andreja Plenkovića od kandidature za predsjednika stranke ne znači da postoje nemiri u HDZ-u.

'Nema nemira u HDZ-u. HDZ je stranka koja je u miru i na vlasti. U HDZ-u je dobra atmosfera, tko se prijavi i očekujem lijepo i teško nadmetanje. Ne vidim da bi se stranka destabilizirala da se kandidira bilo tko', rekao je Karamarko.

Novinari su ga pitali i o smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića.

'Smiješna je to već i tužna priča. Očekujem da se to brzo napravi. Nije dobro da se uopće bavimo sigurnosnim temama. Volio bih da se to što prije riješi', rekao je Karamarko i dodao da bi volio da se brzo riješi i problem kadrova u policiji i u SOA-i.

420800 ,420817 ,420650 ,420701