SLAVONSKI BROD

Nastavnik priveden jer je slao poruke i neprimjereno gledao učenice

21.06.2023 u 08:52

Bionic
Reading

Brodsko-posavska policija privela je nastavnika jedne osnovne škole nakon što se skupina učenica osmoga razreda potužila da ih je neprimjereno gledao i slao im poruke.

Lokalnim medijima sve su ispričali roditelji tražeći da ostanu anonimni.

Ravnateljica škole, koja nije željela pred kameru, u telefonskom razgovoru za HRT rekla je da je slučaj odmah prijavila.

Prema neslužbenim informacijama plusportal.hr, prozvani je nastavnik priznao sve osim fizičkog kontakta s učenicima, a navodno je tijekom današnjeg dana priveden u prostorije Policijske uprave brodsko-posavske.

S obzirom na to da su u cijeli slučaj umiješane maloljetnice, a zbog njihove zaštite, malo je toga što policija i škola mogu i smiju službeno reći.

'Možemo tek potvrditi kako smo zaprimili dojavu škole. U tijeku je provođenje izvida i istraživanja pa ćemo tek onda više znati o čemu se radi u konkretnom slučaju. Riječ je, između ostalog, o maloljetnim osobama pa ionako ne možemo ići u detalje', za PlusPortal odgovorio je policijski službenik za odnose s javnošću Tomislav Kovačević.

Osumnjičeni nastavnik predaje u još jednoj gradskoj osnovnoj školi, no tamo zasad ne postoje slične prijave protiv njega.

'Nisam ništa čuo o navedenom događaju, ali jako me žalosti ako se to potvrdi. To je ružno. Troje djece mi ide u tu školu i četvrto će nagodinu. Nadam se da neće biti ništa od toga', za HTV Dnevnik rekao je Marko Vučković, Slavonski Brod.