pali na plovaniji

Pritvoreni Talijani koji su u Puli ukrali više od milijuna kuna

04.12.2020 u 14:25

Bionic
Reading

U policijskom pritvoru u četvrtak su završila trojica Talijana osumnjičeni za krađu preko milijun kuna s kojima su htjeli pobjeći iz Hrvatske te još trojica njihovih sunarodnjaka koji su im u tome pomagali, izvijestila je istarska policija koja se tek u petak službeno oglasila o tom događaju

Prema policijskim podacima, u srijedu oko 13 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupio je 31-godišnji talijanski državljanin koji je prijavio da mu je u Puli ukradena veća količina novca te da se počinitelji kreću prema graničnom prijelazu kako bi s ukradenim novcem otišli u Italiju.

Ubrzo su na granični prijelaz Kaštel pristupila šestorica talijanskih državljana, koje su policijski službenici uhitili zbog sumnje da su 31-godišnjem talijanskom državljaninu otuđili više od milijun kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica Talijana od 46, 39 i 36 godina u srijedu u prijepodnevnim satima ispred poslovnice banke na Šijanskoj cesti u Puli muškarcu ukrali novac nakon što je s računa podignuo više od milijun kuna. Potom su automobilima krenuli prema granici u čemu su im pomogla još trojica Talijana u dobi od 42, 38 i 35 godina. 

U policiji ističu da su zahvaljujući brzoj reakciji osumnjičeni su spriječeni u prelasku granice, uhićeni i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. prosinca u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Prema pisanju talijanskih medija, radi se o pljački od oko 195 tisuća eura odnosno nešto manje od milijun i pol kuna. Među uhićenima su navodno i dvojica talijanskih policajaca, te jedan pripadnik karabinjera. Talijanski mediji također navode da su dvojica muškaraca napala poduzetnika ispred jedne banke i ukrala torbu s velikim iznosom novca. Novac su potom predali ostalima koji su se nalazili u autu te odmah krenuli u bijeg.

Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj, kako su prešla granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, navode talijanski mediji.