Bih ministar priznao

Prisluškivali smo hrvatske dužnosnike, to rade svi!

20.09.2017 u 13:32

Bionic
Reading

Pojedine hrvatske dužnosnike iz Hrvatske prisluškivala je Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) iz BiH. Sve je bilo sukladno zakonima i Ustavu BiH, potvrdio je medijima bosanskohercegovački ministar sigurnosti Dragan Mektić. Prisluškivalo ih se isključivo, objašnjeno je, s ciljem zaštite gospodarskih interesa BiH kao i njezinih građana

'Potpuno je legalno i legitimno pravo svake zemlje, pa i BiH, da štiti svoje i interese građana BiH. Prema tome, institucije BiH, ali i niži nivoi vlasti, dužni su štititi te interese', rekao je Mektić novinarima u Sarajevu, piše Klix.ba.

Dodao je kako to rade i  druge zemlje u Europi i svijetu, pa tako i sigurnosne institucije BiH sukladno zakonima i Ustavu BiH.

'Sve do čega smo došli i što smo saznali u svezi s ovom aferom o kojoj su pisali mediji, poduzeli smo sukladno zakonu i Ustavu BiH, štiteći njen ekonomski interes, ne dozvoljavajući podrivanje ekonomskog sustava unutar BiH. To ćemo raditi i dalje, na legalan i zakonski način', poručio je Mektić dodavši kako su privatni interesi 'udarili na cjelokupni interes BiH što se mora spriječiti'.

Napomenuo je kako su OSA i sve druge sigurnosne agencije u BiH dužne štititi i ekonomske interese države kako bi ju zaštitili od nelojalnih i nekorektnih napada koji mogu utjecati ili ugroziti ekonomske temelje BiH, nanijeti joj ekonomsku štetu, kao i njezinim građanima.

Vlaho Orepić i Dragan Mektić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Hoće li to smetati pojedincima i grupama u BiH koji su se našli u svemu ovome, kao i nekima iz neke druge zemlje, to nas ne zanima. Obvezuje nas interes građana i nećemo raditi ništa protiv ekonomskih interesa drugih država', istaknuo je.

On smatra i da je 'sada jasnije zašto su neki strani dužnosnici i političari u posljednje vrijeme loše govorili o BiH', piše Klix.ba.

'Sada o tome definitivno mnogo više znamo. Sve informacije ćemo dostaviti ključnim institucijama izvršne, zakonodavne i drugih nadležnih vlasti u BiH, jer nije na sigurnosnim agencijama da poduzimaju odgovor prema drugim državama, nego to na osnovu validnih i točnih infrmacija trebaju raditi ključne institucije svake zemlje, pa tako i BiH', rekao je ministar sigurnosti.         

Već nešto ranije hrvatski tjednik 'Nacional' objavio je kako OSA vodi specijalni rat protiv Hrvatske, njezinog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske Vlade kao i hrvatskog naroda u BiH uz navođenje da imaju uvid u više tajnih izvještaja te agencije, piše Klix.ba.