MORA DATI ISKAZ NA SUDU

Princ Charles svjedoči o vezama s anglikanskim biskupom osuđenim zbog seksualnog zlostavljanja mladića

19.07.2018 u 16:48

Bionic
Reading

Princ Charles dat će svoj iskaz će u sklopu istrage protiv bivšeg anglikanskog biskupa Petera Balla koji je osuđen zbog seksualnog zlostavljanje mladića

Njegov pisani iskaz biti će pročitan sutra na sudu kako dio istrage protiv Balla koji je bio u pritvoru 32 mjeseca od listopada 2015., javlja Daily mail.

godišnji bivši biskup koji je bio na glasu kao osoba od velikog povjerenja prvog nasljednika za britansku krunu, princa Charlesa, seksualno je zlostavljao 18 mladića tijekom 30 godina.

Pušten je na slobodu u veljači 2017. nakon što je pola kazne izdržao iza rešetaka. Sadašnja istraga usmjerena je na Anglikansku crkvu tj. kako se vrh crkve odnosio prema optužbama za seksualno zlostavljanje i jesu li pokušali utjecati na pravosudni progon velikodostojnika nakon što su stigle prve optužbe.

  • +8
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tijekom suđenja Ballu iznesen je podatak kako je uživao zaštitu neimenovanog pripadnika kraljevske obitelji kada je 1993. izbjegao optužbe.

Bivši biskup pozivao se na svoje veze među britanskom kraljevskom obitelji, posebice je spomenuo princa Charlesa na kojeg se pozvao kako bi osnažio svoj položaj u sudskom procesu. Podsjetimo, vrhovni poglavar Anglikanske crkve je britanski monah, a to je trenutno kraljica Elizabeta dok je Charles prvi u redu za krunu.