DNO DNA

Primitivne uvrede s mobitela Đakićeve Hvidre

11.03.2013 u 17:52

Bionic
Reading

Virovitički gradski vijećnik Siniša Prpić ni danas ne zna tko ga je vrijeđao na portalu Virovitica.net početkom siječnja nakon što je kritizirao obnovu ceste u obližnjoj Vukosavljevici. Zna tek da je anonimni komentator pisao s mobilnog broja kojim se koristi Zajednica županijskih zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) iz Zagreba. Predsjednik te udruge Josip Đakić komentirao nam je slučaj nepristojno, prekidom razgovora

Prpić kaže da ga je uvrijedio ponoćni komentar na Virovitica.netu od 9. siječnja u kojem ga 'bicbozji007' naziva, između ostaloga, 'septičkom rupom', iako je on, kao predsjednik Hrvatske stranke pravne države, ukazivao na loše obavljene cestovne radove u Vukosavljevici.

Prpić je putem Općinskog suda u Virovitici uspio dobiti podatke od teleoperatera Vipneta, koji je dopisom 6. ožujka obavijestio da se komentator na internet spajao pomoću broja registriranog na HVIDRA-u sa sjedištem u Galovićevoj 10 u Zagrebu. Nazvao je u nedjelju dopodne taj broj, ali vezu nije uspio uspostaviti.

'Ne odustajem od potrage za imenom, a kada ga saznam, odlučit ću hoću li tu osobu tužiti zbog uvrede ili ne', uporan je Prpić.

Od predsjednika Hvidre Josipa Đakića, HDZ-ova saborskog zastupnika, također Virovitičanina, tražili smo komentar, a on nije saslušao ni pitanje. 'Čekajte, kažete da je tražio operatera, pa od suda. Od koga je tražio? Doviđenja, doviđenja. Vi nemate pojma', rekao je Đakić i poklopio slušalicu.

Od Đakića zato nismo doznali ni što misli o Prpićevim kritikama na rekonstrukciju ceste Vukosavljevica - Turnašica, za koju je ovaj ustvrdio da je propala dva mjeseca nakon izvođenja radova.

Uljudnije su bile službenice te braniteljske udruge, gdje smo doznali da navedeni broj nije jedan od tri kojima se koriste u zagrebačkom uredu. 'U našim zajednicama djeluje 136 udruga', dodala je tajnica.

Dan nakon objave vijesti o tome obratio mu se u 23:12:45 i 23:20:43 sati, još uvijek neznani, 'bicbozji007' pravopisno nevještim komentarom: 'da,!nije stvarno lijepo vidjet rupe na cesti,narocito imat rupe u glavi pa ni na cipeli,, sve je to nedostatak ili potrosenost!! istinski nemogu vise ne komentirat ovog isfrustriranog jadnog pravednika koji je u nadi i obecanju zivo za pobjedu sdp-a a sad oni mu okrenuli leda i imaju svog kandidata!!!! strasno razocaravajuce sory prpa al ti si cijeli promasaj i velika rupa (septiccka) hahahahaha'.

Prpić se već uhodao u traženju svojih internetskih suparnika. Preklani je od virovitičkog suda ishodio papir s brojem i imenom HDZ-ovog gradonačelnika Ivice Kirina, koji je, pod nadimkom 'jin1' tražio od njega da objasni odakle mu 600 tisuća kuna na računu. Ni njega nije tužio sudu jer se Kirin kasnije javno ispričao.

Cesta koja je Prpića posvađala s nepoznatom osobom duga je 2.700 metara, a njena obnova bez PDV-a košta 1.341.051 kunu. Radovi su obuhvaćali niveliranje i izjednačavanje visina na cesti, ali prekasno su započeti, pa je oštećen asfaltni sloj.