BIZNIS NA KRILIMA

Priča o uspjehu usred krize

Bionic
Reading

Let bez presjedanja, na bilo koju destinaciju u Europi i sjevernoj Africi, bez 'check-ina' i ostalih aerodromskih zavrzlama... Iako zvuči nemoguće, nije. Jung sky tek je treća tvrtka u Hrvatskoj koja nudi letove poslovnim mlažnjakom za ukupno pet putnika

Prednosti ovakve vrste putovanja koriste uglavnom poslovni ljudi. Naime, zrakoplov poput Cessne 525 CJ, kakvu u svojoj floti imaju braća Krešimir i Vedran Jung iz Zagreba, može sletjeti i na kraće piste, koje su nepogodne za klasične putničke zrakoplove. Takvih je pista u Europi više nego velikih, a time je omogućeno da putnik sleti najbliže krajnjoj destinaciji. Letom privatnim mlažnjakom izbjegava se 'check–in', čekanje na ulazak u zrakoplov i gubitak prtljage, što cijeli put čini znatno kraćim.

Redovnim linijama do Milana ili pak do Strasbourga trebalo bi nekoliko puta presjedati, na što se gubi nekoliko sati. Mlažnjakom Jung skya na te destinacije možete stići za sat vremena.

Braća Krešimir, iskusni pilot i Vedran, informatičar, u biznis su krenuli malom Cessnom 172p Skyhawk nudeći panoramske letove iznad Brača, Zagreba, Hrvatskog zagorja… Odlučili su proširiti posao te u SAD-u za 1,5 milijuna dolara na leasing kupuju poslovni mlažnjak.

Koja je tajna uspjeha usred krize pogledajte u video prilogu.