POBUNA U ZADRU

Pretukli mu vozača, a direktoru stanje nije alarmantno

15.11.2012 u 14:41

Bionic
Reading

Zbog sve češćeg nasilja nad vozačima zadarskog prijevoznika Liburnija danas je na pola sata, od 7.30 do 8 sati, obustavljen autobusni promet u Zadru. Povod ovakvom potezu vozača je napad na njihovog kolegu kojeg su u utorak na radnom mjestu pretukli mlađi putnici, srednjoškolci koje je prevozio u školu

'Željeli smo prosvjedom ukazati na probleme s kojima se susrećemo u obavljanju našeg posla. Fizički i verbalni napadi su svakodnevica. Mi smo svoje napravili, na redu su Uprava, Grad i ostale institucije', kazao je Samir Milat iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, podružnice Liburnija, na prosvjednom skupu koji je uslijedio na Autobusnom kolodvoru. Ujedno se ispričao 'korektnim građanima koji su zbog bojkota imali neugodnosti te kasnili na posao ili u školu'.

Pretučeni vozač se nakon obrade na Odjelu kirurgije u Općoj bolnici Zadar oporavlja kod kuće, a policija još uvijek traga za počiniteljima. Konkretnih rezultata nema, no iz policije tvrde da imaju korisne informacije i da bi slučaj uskoro mogao biti riješen.

U cijeloj priči strši izjava direktora gradskog poduzeća Liburnija Edvina Šimunova koji osuđuje napad, ali unatoč činjenici da je na radnom mjestu grupa huligana pretukla njegovog zaposlenika, ocjenjuje da situacija nije alarmantna kao u drugim gradovima.

Pravni zastupnik zadarske podružnice SSSH Vedran Uranija nije se složio s njegovom procjenom i založio se za postavljanje videonadzora u autobuse te je u slučaju da se stvari ne pomaknu s mrtve točke najavio nove aktivnosti koje bi uključile i cjelodnevni bojkot prijevoza putnika.