U 69. GODINI

Preminuo Ivan Pšenica

04.01.2013 u 14:14

Bionic
Reading

Vukovarce je rastužila vijest da je u Zagrebu u petak oko 3 sata u 69. godini umro Ivan Pšenica, dugogodišnji predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Vukovarce je rastužila vijest da je u Zagrebu oko 3 sata u 69. godini umro Ivan Pšenica, dugogodišnji predsjednik Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i prethodno u dva mandata predsjednik Vukovarskih majki.

Pšenica je rođen u Vukovaru gdje je živio do okupacije 1991. kada se priključio obrani grada sa sinom Borisom koji je ubijen nakon pada Vukovara. Bio je zatočen u srbijanskim logorima, a po povratku predano je radio na pronalaženju posmrtnih ostataka od čega nije odustao ni nakon što je pronašao kosti svoga sina jer je znao da ima još nečijih sinova čije se zadnje počivalište ne zna.

'Njegova energija i upornost u traženju istine o nestalima i traženju da se kazne zločinci te da se ne izjednače agresor i žrtva obiteljima je davala nadu kako će sve krenuti nabolje', rekla je Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Ivan Pšenica bit će pokopan na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, a datum će obitelj naknadno objaviti.