gornje jelenje - kikovica

Prekinut promet na 'staroj cesti' Rijeka - Zagreb zbog tegljača koji je zapeo u snijegu

19.01.2024 u 18:37

Bionic
Reading

Zbog tegljača koji se prepriječio na cesti zatvorena je za sav promet dionica D3 od Gornjeg Jelenja do Kikovice, poznata i kao "stara cesta" između Rijeke i Zagreba, doznaje se od PU primorsko-goranske

Kako je javio HAK, dionica ceste D3 Gornje Jelenje-Kikovica zatvorena je zbog vozila koja su ušla na tu cestu pod zabranom. U tijeku je uklanjanje prepriječenog vozila te se očekuje normaliziranje prometa. Promet se odvija obilazno cestom DC501 između Gornjeg Jelenja i Oštrovice.

Zbog orkanskog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je preko Knina (DC1) ili Kistanja (DC59)); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most (DC106).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; A7 između čvorova Škurinje i Orehovica;  Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj; DC27 Gračac-Donji-Karin. Zbog vjetra zabrana za I. skupinu vozila autobuse na kat, motocikle, vozila s priključnim vozilom; DC1 Vaganac-Udbina-Gračac; DC217 Ličko Petrovo Selo - GP Ličko Petrovo Selo.

  • +50
Ilustrativna galerija/Snijeg u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev

Zbog vjetra zabrana za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, motocikle, vozila s priključnim vozilom, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom je A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) Bakar - Novi Vinodolski; DC99 čvor Križišće-(A7)-Križišće (DC501).

Na državnoj cesti D102 - na mostu Krk u oba smjera zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila zbog olujnog vjetra. Zbog snijega te zimskih uvjeta vožnje i olujnog vjetra trenutačno nema prohodnih cesta za teretna vozila s priključnim vozilima iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Zbog zimskih uvjeta promet zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te ostala vozila bez zimske opreme u Gorskom kotaru i Lici.