do 19. svibnja

Prekid željezničkog prometa na dionici Jastrebarsko - Karlovac, putnici će putovati busom

04.05.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Zbog radova bit će zatvorena pruga Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 8. do 19. svibnja od 7.35 do 15.35 sati, u tim razdobljima će putnike umjesto vlakova prevoziti autobusi, priopćila je u četvrtak HŽ Infrastruktura

Zbog radova u sklopu projekta "Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Hrvatski Leskovac – Karlovac" za promet će biti zatvorena pruga Zagreb GK – Rijeka između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac.

Zatvorena će biti od 8. do 19. svibnja od 7.35 do 15.35 sati, a u tim razdobljima putnike će na relacijama Karlovac – Jastrebarsko i obratno, Karlovac – Zagreb GK, Karlovac – Duga Resa i Duga Resa – Jastrebarsko umjesto vlakova prevoziti autobusi.

Zbog posebne regulacije prometa očekuju se kašnjenja, a detaljnije informacije dostupne su na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture. Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova.

Projekt uključuje rekonstrukciju postojeće željezničke pruge i izgradnju drugog kolosijeka uz postojeći u dužini 44 km, rekonstrukciju kolodvora i stajališta te izgradnju podvožnjaka i nadvožnjaka s pripadajućim cestovnim prometnicama umjesto željezničko-cestovnih prijelaza.

Također će u sklopu elektroenergetskoga infrastrukturnog podsustava biti izvedeni radovi na izgradnji i obnovi sustava kontaktne mreže, a u sklopu prometno-upravljačkog i signalno-sigurnosnog podsustava modernizacija signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja.

Po završetku projekta putnički vlakovi će tom dionicom prometovati brzinom do 160 km/h, ističe HŽ Infrastruktura.