vozači, oprez

Prekid prometa u tunelu Tuhobić, u smjeru Zagreba, zbog teretnog vozila u kvaru

08.11.2023 u 07:18

Bionic
Reading

Prekid je prometa zbog teretnog vozila u kvaru na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić u smjeru Zagreba pa iz Hrvatskog auto-kluba (HAK) korisnike mole za poštivanje prometnih znakova, dodatan oprez i strpljenje

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Usporeno se vozi u zonama radova: na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Sveta Helena i Popovec u smjeru Zagreba; na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) između čvora Klis Grlo i rotora Bilice; na državnoj cesti DC1 kod Tušilovića i Pojatnog.

Zbog odrona na županijskoj cesti Radmanove Mlinice-Kučiće (ŽC6166), vozi se jednim prometnim trakom, naizmjence.

Od danas do 17. studenoga, ako vremenski uvjeti dopuštaju, nastavljaju se radova na Krčkom mostu (DC102), vozit će se jednim trakom, uz semafore.

Zatvorene su neke županijske i lokalne ceste zbog vode na kolniku, odrona ili srušenih stabala.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Od 7. studenoga na liniji Split - Vela Luka - Ubli s polaskom iz Splita u 15 sati plovi trajekt Lastovo kojem je najveća visina garaže 3.80 metara pa se pozivaju vozači kamiona da obrate pozornost na visinu kamiona.