'DOMOLJUBNA KOALICIJA'

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno podržao Kolindu

02.12.2014 u 14:48

Bionic
Reading

Predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Kolindi Grabar Kitarović danas je svojim potpisom potporu za kandidaturu na predsjedničkim izborima dao predsjednik Bloka umirovljenici zajedno Milivoj Špika, rekavši kako njegova stranka daje bezrezervnu potporu kandidatkinji domoljubne koalicije jer je dosad pokazala veliko čovjekoljublje, domoljublje i socijalnu osjetljivost

'Nama treba predsjednik odnosno predsjednica koja će lupiti šakom o stol i prozvati neodgovornu vladu, prisiliti je na ostavku i građanima skratiti muke da se prijevremeni izbori održe što prije', izjavio je Špika kojemu se na štandu za prikupljanje potpisa na središnjem zagrebačkom trgu pridružila i Kolinda Grabar Kitarović.

Špika je rekao kako se ne može dopustiti da predsjednik Ivo Josipović dobije još jedan mandat jer je četiri i pol godine gledao kako propada standard hrvatskih građana, ali i da je došlo vrijeme da Hrvatska kao katolička zemlja dobije predsjednika vjernika, Hrvata i osobu s iskazanim domoljubljem i čovjekoljubljem. Dodao je kako je milijun i dvjesto tisuća umirovljenika 'vojska bez koje nitko neće dobiti predsjedničke izbore' te ih je pozvao da svoj glas daju HDZ-ovoj kandidatkinji.


Kolinda Grabar Kitarović najavila je kako će odmah nakon pobjede na predsjedničkim izborima prvo nazvati predsjednika Vlade, sjesti s njim i razgovarati te inzistirati na održavanju sjednice Vlade na kojoj će se raspravljati o gospodarskom i socijalnom stanju u Hrvatskoj.

'Prvo ću pozvati premijera da sjednemo i razgovarama jer ja sam osoba koja želi surađivati. Meni je u interesu dobrobit države i naroda, neću se bespotrebno sukobljavati ali ukoliko ta suradnja ne bude išla onda ću lupiti šakom o stol. Ako vlada ne pokaže da može zemlju izvući iz krize i da ne poduzima konkretne inicijative da vrati dostojanstvo svakom čovjeku, uključujući i umirovljenike, onda se neću libiti da ih pozovem da odstupe, da imamo prijevremne izbore i da završi ova agonija', kazala je Grabar Kitarović.

Upitana koje će ovlasti predsjednika najviše koristiti izjavila je kako će koristiti sve ovlasti, one propisane Ustavom te one koje proizlaze iz činjenice da je predsjednik izravno izabran od naroda i da je arbitar u političkom procesu.

'Prioritet će biti gospodarstvo i gospodarski razvitak jer zemlju moramo izvući iz krize. Idemo prema propasti, prema bankrotu i više se nema što čekati', izjavila je Grabar Kitarović,