STIGLA POLICIJSKIM GLISEROM

Predsjednica u Kaštelima ćaskala s Hrvojem Malešom

08.08.2016 u 15:06

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u ponedjeljak ujutro pojavila se u Kaštelima i Trogiru, u sklopu svoje ljetne turneje po Dalmaciji, no odbila je komunicirati s medijima 'zbog predizborne kampanje'. Posebnu pažnju izazvao je njen susret s bivšim predsjednikom Hajduka Hrvojem Malešom, Kaštelaninom zaslužnim za početak razbijanja korupcijske hobotnice u hrvatskom nogometu

Za prijevozno sredstvo predsjednica je ovaj put odabrala policijski gliser, što je razumljiva odluka jer bi zbog katastrofalnih gužvi u Splitu i široj okolici vjerojatno ostala zarobljena u kilometarskim kolonama. Ovako je najprije obišla obližnje gradilište novog čiovskog mosta, a potom i dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću, gdje se pod njenim pokroviteljstvom treću godinu zaredom odvija manifestacija 'Legenda o Miljenku i Dobrili'.

Novinarima nije bilo dopušteno približiti se predsjednici, a iz njene pratnje - u kojoj su bili župan Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Ivan Udovičić i savjetnik Andro Krstulović Opara - poručeno je da je posljednjih dana ionako izrekla sve što je željela. Sedmu silu je ipak zanimao njen komentar na vrlo provokativne akcije navijača splitskog Hajduka, koji na svakoj utakmicu upućuju duhovite poruke njenom suprugu Jakovu uz aluzije na predsjedničin odnos sa Zdravkom Mamićem. Nije bilo moguće dobiti ga, dok su savjetnici glumili da nemaju pojma o čemu se radi... Ni Hrvoje Maleš, veliki zagovornik i promotor Kolinde Grabar Kitarović u njenoj predizbornoj kampanji, nije bio od velikih riječi.