Ništa od rekorda

Prednarudžbe Call of Dutyja niže zbog prelaska na next-gen konzole

03.08.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Nadolazeća tranzicija na next-gen konzole negativno utječe na prednarudžbe novog Call of Dutyja, rekao je Eric Hirshberg, izvršni direktor Activision Publishinga

Tijekom jučerašnjeg investitorskog poziva Hirshberg je istaknuo da su prednarudžbe za Call of Duty: Ghosts prilično niže od rekordnog Call of Duty: Black Opsa 2 te da su nadolazeći PlayStation 4 i Xbox One glavni krivci za njihov manji broj.

'Naša kvantitativna istraživanja potrošača govore nam da neodlučnost naručivanja Call of Duty: Ghosts proizlazi iz neznanja igrača o tome na kojoj konzoli zaigrati Call of Duty te je to potpuno normalno u ovoj fazi tranzicije konzola' rekao je Hirshberg. Unatoč manjem broju prednarudžbi, ostali ključni parametri, kao što su broj ljudi koji igraju mjesečno i dnevno, broj prodanih DLC-ova i uključenost communityja, su viši nego prošle godine'.

 

 

Iako Call of Duty: Ghosts ostvaruje lošije rezultate od Black Opsa 2, broj prednarudžbi za njega je dvostruko veći nego što je bio za Call of Duty: Black Ops.

Activision nije jedina kompanija koja se žali na pad broja narudžbi. Predsjednik EA Sports branda Peter Moore nedavno je izjavio da su prednarudžbe za current-gen konzole sve 'mekanije' kako se bližimo lansiranju PlayStationa 4 i Xboxa One.