IVAN I LUCIJA TOMLJENOVIĆ

Predložen pritvor za načelnika općine Karlobag i djelatnicu policije

17.10.2013 u 21:29

Bionic
Reading

Općinska državna odvjetnica iz Gospića Vera Magdić-Bižanović predložila je danas istražni zatvor za načelnika općine Karlobaga Ivana Tomljenovića i djelatnicu policije Luciju Tomljenović nakon što ih je ispitala u Općinskome državnom odvjetništvu, potvrdila je za Hinu Vera Magdić-Bižanović bez navođenja imena osumnjičenika

Ispitala sam osumnjičenike i predložila istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, a sudac istrage treba prihvatiti ili odbiti taj prijedlog, rekla je Magdić-Bižanović.

Načelnik Karlobaga osumnjičen je za kazneno djelo poticanja na odavanje službene tajne, a 38-godišnjakinja zbog odavanja službene tajne.

Osnovano se sumnja da je 38-godišnjakinja kao policijska službenica jedne policijske postaje od ožujka do sredine srpnja 2013. dostavila 57-godišnjem osumnjičeniku službenu tajnu, to jest omogućila mu da dođe do podataka koji nisu za službenu objavu, a koji su joj bili dostupni u radu, rekla je Magdić-Bižanović.

Od sutkinje istrage Županijskoga suda u Karlovcu Dubravke Rudelić (stalna služba Gospić) nije se mogla dobiti informacija o odluci o predloženom istražnom zatvoru budući da, kako je istaknula, odluku o tome pisanim putem prvo trebaju dobiti stranke u sporu.

Lucija Tomljenović (HDZ) u prošlom je mandatu bila predsjednica Općinskoga vijeća Karlobaga, a oboje su članovi HDZ-a.

Ivan Tomljenović stari je i novi načelnik općine jer je prošle nedjelje kao jedini kandidat na prijevremenim izborima ponovno izabran na tu dužnost. Izbori su održani zato što je Tomljenović ljetos dao ostavku pošto je prvi put uhićen pod sumnjom da je građevinskoj tvrtki GS "Gradnja" vlasnika Marija Brkljačića pogodovao u dobivanju 700.000 kuna vrijednog posla na uređenju šetnice na karlobaškoj rivi.