BESPARICA UZIMA DANAK

Pranje vjetrobranskih stakla više nije dobar ljetni posao

24.07.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Dok je nekada pranje vjetrobranskih stakla na benzinskim postajama bio odličan i unosan ljetni posao za mlade, sada više nije tako, otkriva Novi list

Prije bi srednjoškolci i studenti znali za petnaest dana rada zaraditi u prosjeku iznos od oko 3.000 kuna.

Stoga ne čudi kako se pranje vjetrobranskih stakla na benzinskim postajama svrstavao među omiljeni ljetni posao za mladu populaciju. Međutim sada više nije tako. Zarada je iz godine u godinu sve lošija.

'Svake godine je sve gore. Svi nas odbijaju. Većina kaže ne, pa moramo na prepad prati stakla', otkrila je Novom listu Stella Vrban koja ima petogodišnje iskustvo u pranju stakla na benzinskim postajama.

'Iz godine u godinu sve je lošije i daju nam sve manje novaca. Za oprano staklo dobijemo po dvije, tri kune', dodala je. Dok Stella u prosjeku zaradi sto kuna na dan, njezini kolege Bernard Božajić i Doris Dujmović na drugoj benzinskoj postaji zarade i manje.

'Na dan zaradimo od 50 do 80 kuna' – rekao je Bernard Božajić. Oboje su osamnaestogodišnjaci i ovo im je prvo iskustvo u pranju stakla. 'Pravilo je da ljudi u novom mercedesu daju 2 kune, a oni u jeftinijim autima više', rekla je njegova kolegica Doris Dujmović.