NOVAC ZA INVESTICIJE

PP Orahovici 5,2 milijuna kuna iz Fonda za ribarstvo

01.04.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je PP Orahovici 5,2 milijuna kuna za rekonstrukciju uzgajališta, a gradu Kutjevu 2,9 milijuna kuna za izgradnju ceste, izvjestili su u petak iz Agencije

Tvrtki PP Orahovica je isplaćeno 5,2 milijuna kuna iz Europskog fonda za ribarstvo i to za završeno ulaganje u sklopu mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi".

Sredstva su isplaćena za rekonstrukciju uzgajališta, a ulaganje doprinosi pozitivnom utjecaju na okoliš i zdravlje riba te povećanju količine i kvalitete proizvodnje, ističu iz Agencije.

Po podacima koje iznose, do sada je za završene projekte u sklopu mjere 2.1. "Proizvodne investicije u akvakulturi" isplaćeno ukupno više od 25 milijuna kuna.

Agencija je objavila i da je isplatila Gradu Kutjevu 2,9 milijuna kuna za izgradnju zapadne obilaznice Vetovo.

Riječ je o isplati iz IPARD programa u sklopu mjere 301. "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture".

Iz Agencije navode su tim IPARD sredstvima ostvareni ciljevi projekta kao što su izgrađena osnovna infrastruktura za kvalitetniji način života stanovništva, povećanje prihoda investitora, smanjenje negativnog utjecaja prometovanja na neasfaltiranoj nerazvrstanoj cesti te društveni i ekonomski razvoj naselja.