ZAŠTO BAŠ SAD?

Tenisač Janko Tipsarević učlanio se u Vučićevu stranku: 'Kao da ide u četnike 1944.'

16.05.2023 u 16:39

Bionic
Reading

Janko Tipsarević, jedan od najboljih srpskih tenisača koji je svojedobno dogurao do osmog mjesta ATP ljestvice, učlanio se u Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića neposredno pred njegovo najavljeno povlačenje s čela stranke i time izazvao podijeljene reakcije javnosti

Fotografiju Tipsarevića kako potpisuje pristupnicu SNS-u te se rukuje s Darkom Glišićem, predsjednikom Izvršnog odbora stranke objavila je stranka na društvenim mrežama.

'Proslavljeni tenisač Janko Tipsarević danas je postao član naše SNS obitelji. Dobro došao, majstore! Zajedno u nove pobjede', stoji na mrežnim profilima stranke.

Potez poznatog tenisača izazvao je podijeljene reakcije. Dok je Vučiću blizak dio javnosti reagirao oduševljeno, protivnici se pitaju zašto se učlanio baš u trenutku kad je srpsko društvo u velikoj krizi, konstatirajući kako mu je sigurno obećana neka materijalna korist. 'Ovo je kao odlazak u četnike 1944.', kaže jedan od komentara na Twitteru.

Izvor: Društvene mreže / Autor: ATPTour

Tipsarević je 2020. završio bogatu igračku karijeru u kojoj je osvojio Davis Cup s reprezentacijom Srbije, četiri ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji te 15 turnira Challenger. Danas je uspješan trener i vlasnik teniske akademije.

Tipsarevićev potez još više čudi obzirom na činjenicu da je Aleksandar Vučić u posljednje vrijeme više puta najavljivao odlazak s čela SNS-a te tranziciju u narodni pokret koji će predvoditi upravo on.

O Tipsarevićevom ulasku u SNS u utorak navečer oglasio se i sam Vučić, koji mu se zahvalio na tome što je pokazao hrabrost. 'Za časne ljude to je pitanje časti, poštenja, hrabrosti, morala, da tada budete tu. Zato je Janko Tipsarević došao. Ne, nego smo mu platili. Nema on novaca pa mu mi platili. Jadan on, ucijenili smo ga. Kao i Dudu Ivkovića, kao i svakog u ovoj zemlji. Sram ih bilo', rekao je Vučić.