ŠTIMAC NA SUDU ZBOG 10.000 EURA

'Posudio sam novac suradnice Dina Pokrovca'

08.04.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Danas je na splitskom Općinskom sudu održano treće ročište u sporu u kojem obitelj pokojnog nogometnog menadžera Dinka Pokrovca tuži izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca

Supruga Moravka i kći Matea traže od Štimca povrat 10.000 eura uvećanih za kamate, koje mu je pokojni Pokrovac posudio još 2004. godine. Nakon što se prva dva puta nije pojavio na suđenju, Štimac je danas došao ispričati svoju stranu priče.

Potvrdio je kako je novac posudio, ali ne od Pokrovca, već od njegove poslovne suradnice Bernarde Cetine i taj je novac istoj vratio u roku od sedam dana. Novac je, kaže, posudio kako bi riješio neke financijske probleme oko prijelaznog roka Hajdukovih igrača.

Za razgovor s novinarima nakon održanog ročišta nije bio raspoložen. Ništa više podataka nismo dobili ni od odvjetnika supruge Dinka Pokrovca, Roberta Jančika, koji nije želio komentirati slučaj koji je u tijeku.

Inače, na suđenju je Moravka Pokrovac istaknula kako je više puta pokušala doći do Štimca, ali neuspješno. O poslovnoj transakciji između Štimca i njenog supruga doznala je iz spisa koji je Pokrovac vodio, a koji su nestali nakon njegove smrti. Štimčeve navode da je novac vratio poslovnoj suradnici ne želi prihvatiti, već zahtijeva da novac s kamatama vrati njoj i njezinoj kćeri.