VOJKOVIĆ OBJAŠNJAVA

Postoji li veza Josipovićevog prijatelja s akcijom Agram?

21.10.2014 u 15:29

Bionic
Reading

Uhićenje Milana Bandića nisu jučer propustili komentirati ni zagrebački HDZ-ovci čiji je šef uspio akciju Agram povezati s Ivom Josipovićem i Markom Vojkovićem te se nakon njegove izjave mnogima pojavio upitnik iznad glave. O čemu je točno Mikulić govorio, zna samo on, jer nam svoju izjavu ni nakon dva dana ne želi objasniti

'Mogu vam priznati da se osjetilo da nešto ne štima otkad Josipovićev glavni operativac iz ZAMP-a Marko Vojković ne kadrovira više u Holdingu', kazao je jučer Andrija Mikulić prvi čovjek HDZ-a u Zagrebu. Što je 'pjesnik htio reći', nije poznato jer se tu znakovito zaustavio.

Marko Vojković, vlasnik Emporiona, tvrtke koja godinama ubire naknadu za autorska prava u ime ZAMP-a i HDS-a i prijatelj Ive Josipovića kaže za tportal kako nema pojma o čemu to Mikulić govori. 'Ja nikada u zgradu Zagrebačkog holdinga nisam ušao. To je bezvezna, glupa priča u ovako složenoj situaciji', kaže Vojković i dodaje da Mikulić treba objasniti što je mislio te kako pretpostavlja da nije Mikulić autor toga, već vrh HDZ-a. Naime, teza je da su oni potpuno skoncentrirani na kampanju za predsjedničke izbore da su i situaciju s Bandićem pokušali iskoristiti u tu svrhu.


Izjavu je za HTV komentirao i Ivo Josipović: 'Kao prvo, on nije moj operativac, a ne znam što bi radio u Holdingu, pa na ovakve besmislice ne treba poseban komentar.' Tko je Marko Vojković, ne zna pak pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić.

Zanimljivo je kako ni Mirela Holy, čija stranka otvoreno podupire Josipovića, ne zna tko je Vojković. 'Ja nemam pojma tko je gospodin Marko Vojković. Ja se nadam da DORH ne radi po diktatu politike', kazala je za sinoćnju emisiju Otvoreno HTV-a.

U istoj je emisiji Dražen Rajković, bivši novinar i publicist te autor knjige o Sanaderu, kazao kako ne zna je li Vojković radio išta u Holdingu, no da zna 'da je bio kurir između DORH-a i jednog medija u slučaju Sanader'. Smatra da Vojković u ovom slučaju nije bio kurir: 'Mislim da nije bilo potrebe, zato što nije išlo iz predsjedničkog ureda. Mislim da je bliža Vlada', kazao je Rajković.