IGRAČI U DRUGOM SASTAVU

Posljednje upozorenje Hajduku prije prijave

20.02.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Početkom godine Hajduk je 13 svojih igrača preselio na rad u drugu momčad, a u međuvremenu su osmorica riješila svoje statuse. No, Miličević, M. Buljat, Vejić, Barišić, Jozinović i mladi Radošević nisu, i iz udruge nogometni sindikat u priopćenju (prenosimo ga u cijelosti) upozoravaju Splićane da je takav sustav protivan pravilima, te da će biti prijavljeni europskim instancama

Obraćamo se javnosti povodom posljednih grubih kršenja prava igrača koja se događaju u HNK Hajduk. Nogometaši HNK Hajduk koji su odbili rezanje ugovora, izvrgnuti su pritiscima, ucjenama i
odvojenom treniranju od ostatka ekipe. Takvo ponašanje oštro osuđujemo. Treniranje odvojeno od prve momčadi je oblik neprihvatljivog ponašanja klubova, a organizacije poput Europske komisije, Europola, Europarlamenta i FIFproa svrstavju takve prakse u svojevrsne oblike diskriminacije, mobinga i radnog nasilja.

Stoga pozivamo HNK Hajduk da prestane s takvom praksom. U klubu trebaju biti svjesni kako će buduća potencijalna pojačanja zaobilaziti Hajduk, ali i HNL zbog postojanja mogućnosti da se i njima dogodi ono što se trenutno događa igračima koji treniraju odvojeno od prve momčadi. Još teže nam pada činjenica kako se to događa u klubu koji je prošao 'malu školu ucjena u Hrvatskom nogometu'.

Sjetimo se samo posljednjih afera sa sudačkom organizacijom. Danas se taj isti klub na sličan način odnosi prema svojim igračima, a prevelik broj igrača u kadru prve momčadi rješava potpisivanjem ugovora sa novim igračima. Ne želimo više biti predmet rasprava na Europskim nogometnim kongresima zbog postupaka naših klubova. Ukoliko se smjesta ne prestane s ovakvom praksom biti ćemo prinuđeni o svemu obavjestiti našu krovnu organizaciju FIFPro, članove europarlamenta, Europsku komisiju i Europol.