DOBROTVOR NA DJELU

Popularni Borat darovao 670.000 funti za spas sirijske djece

28.12.2015 u 16:00

Bionic
Reading

Komičar Sacha Baron Cohen i njegova supruga Isla Fisher darovali su 670.000 funti za djecu Sirije

Kako prenose britanski mediji, glumački bračni par donirao je novac zakladama Save the Children te International Rescue Committee, a koju vodi bivši britanski ministar vanjskih poslova David Miliband. Novac je namijenjen cijepljenju sirijske djece te za njihovo obrazovanje, ali i izgradnju utočišta jer je iz Sirije od početka rata izbjeglo čak sedam milijuna ljudi.

Justin Forsyth, izvršni direktor zaklade Save the Children, izjavio je da će donacija glumačkog para spasiti tisuće života. 'Sukobi u Siriji ulaze u petu godinu, a u njima najviše pate djeca. U Siriji ne postoji mjesto koje je sigurno od bombardiranja i nasilja, a prijeko potrebna hrana i lijekovi postali su nedostižni. Sirijski zdravstveni sustav je u kolapsu, a dječje bolesti poput ospica, koje su dosad bile izlječive, postaju smrtonosna prijetnja', upozorio je Forsyth.

'Ovo su teška vremena za sirijske obitelji koje se svakodnevno suočavaju sa smrću. Vrijeme je da se suočimo s realnošću i tragedijom u Siriji, u kojoj su ljudi žrtve terora. U nadi da će se sukobi uskoro okončati, pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji za spas Sirijaca', izjavio je bivši britanski šef diplomacije, zahvalivši popularnom Boratu i njegovoj supruzi zbog velikodušne donacije.