jugo radi probleme

Poplavljene obale u dalmatinskim gradovima, oštećen opatijski Lugomare

05.11.2023 u 14:03

Bionic
Reading

Zbog obilnih kiša koje bi mogle prouzročiti bujične poplave te mogućeg grmljavinskog nevremena i jakog i olujnog juga, za Jadran je izdano narančasto upozorenje.

Cijelo jutro u Dalmaciji puše jak vjetar, a zbog juga i plime podignula se razina mora na šibenskom području. Poplavljen je dio gradske rive i već uobičajeno, najstariji i najniži dio grada Dolac. Poplavljeni su i obalni dijelovi prigradskih naselja Jadrija i Brodarica - na kupalištu Jadrija pod vodom su dječje igralište i terase ugostiteljskih objekata, no more nije prodrlo do kuća, javlja HRT.

  • +66
Jugo stvara probleme na obali Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Udari vjetra najači su u Splitu - do 120 kilometara na sat. U prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije, a trajket s Visa zbog visokih valova nije mogao uploviti u luku.

Trajekt s Visa zbog velikih valova ne može uploviti u luku Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanović/Pixsell

U Novigradu kod Zadra plima je toliko visoka da ribe plivaju poplavljenom rivom.

Vatrogasci su posla imali od Opatije do Bakarca te na području Klane. Olujno nevrijeme je uzrokovalo oštećenja na pojedinim područjima Opatije koja su izložena jakim udarima juga te je posebno stradao obalni put Lungomare.

Stradao je dio obalnog puta od Puntice u Voloskom do opatijske Lipovice, izvijestili su u nedjelju iz Grada Opatije, navodeći da će taj dio biti privremeno zatvoren. Građani su zamoljeni da koriste alternativne puteve za šetnju i prolaz.

Srušeno je i nekoliko stabala te je stradala ograda dječjeg igrališta na Lipovici.

U središtu Rijeke znatno se podignula razina Rječine. Ponovno je poplavljena tržnica, a u obližnjim objektima utvrđuje se šteta.

  • +28
Posljedice nevremena u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'