DRAMATIČNA AKCIJA SPAŠAVANJA

Poljak tražio naftu kod Lastova, pa doživio moždani udar

29.10.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Poljski državlajnin u kritičnom zdravstvenom stanju spašen je sinoć hitnom helikopterskom evakuacijom s broda Apollo Moon, koji je u pratnji Northern Explorer-a, i prevezen je u splitsku bolnicu.

Liječnica s otoka Lastova potvrdila je da je pacijent prebačen u splitski KBC te izvijestila da je pretrpio moždani udar, ali je stabilan i u relativno dobrom stanju, navodi se u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavnja na moru sinoć je u 19,40 sati primila poziv s broda Northern Explorer, s kojega su javili da je na njihovom pratećem plovilu, motornom brodu Apollo Moon, u kritičnom zdravstvenom stanju član posade M.N. (1950.), poljski državljan.

Zatražili su hitnu pomoć u transportu pacijenta s pozicije oko sedam nautičkih milja od otoka Lastova. Zbog brzine evakuacije, Apollo Moon upućen je u luku Ubli na otoku Lastovo, gdje je pacijenta preuzelo medicinsko osoblje i odakle je helikopterom prebačen u KBC Split, navodi se u priopćenju iz ministarstva.

Brod Northern Explorer norveške tvrtke Spectrum, koja se bavi seizmičkim istraživanjem podmorja, skenira dno hrvatskog dijela Jadrana radi lociranja mogućih nalazišta nafte i plina.