KAJIN O SMJENAMA

'Politika smjena i linča je tipična za ovu generaciju IDS-a'

01.07.2013 u 16:11

Bionic
Reading

'Politika smjena i linča je tipična za ovu generaciju IDS-a', kazao je saborski zastupnik Damir Kajin komentirajući na današnjoj konferenciji za novinare u Puli opoziv predsjednika Uprave porečke komunalne tvrtke Rodoljuba Kosića, ali i županov zahtjev ravnateljici Zavoda za hitnu medicinu Kseniji Družetić Božić za davanje mandata na raspolaganje

'Osnivač Zavoda za hitnu medicinu je Istarska županija, a ravnateljica Družetić Božić je marginalna figura. Nalaz inspekcije Ministarstva zdravlja i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu nije pokazao da je nešto pogrešno napravljeno i, prema tome, ravnateljica Družetić Božić neće na vješala.

Temeljni problem je što lokalna vlast financira Hitnu službu sa svega dvije trećine dogovorenih sredstava, to jest oko 60 posto. Poreč nije imao drugi tim, zbog čega je mnogo puta Hitna medicinska služba dolazila iz Umaga i zato je ispaštala cijela Bujština', ustvrdio je Kajin dodajući da je 'gurnuti ljude na vješala lako, a preuzeti odgovornost puno teže'.

'Poreč i Istra imat će daleko veću potrebu za Kosićem, koji će sigurno obnašati bitnu poziciju u sustavu', smatra Kajin, budući da će se na području Poreča provoditi trenutno najveći infrastrukturni projekt odvodnje otpadnih voda u Hrvatskoj, financiran bespovratnim sredstvima EU-a, čemu je i Kosić dao obol.

Naime, Kosić, koji je uz potporu Kajina i grupe građana Parenzana na proteklim izborima bio protukandidat IDS-ovom gradonačelniku Ediju Štifaniću, na Skupštini održanoj u petak nije dobio razrješnicu, već je opozvan, uz pojašnjenje gradonačelnika da ne može imati za bliskog suradnika političkog oponenta.

Kajin se ovom prilikom osvrnuo i na probleme malih poduzetnika zbog ne dovršenog rotora u pulskoj Šijani.

'Ljudi mi se izbezumljeni javljaju da će bankrotirati. Već se polako okuplja jezgra koja će tužiti Grad Pulu i Hrvatske ceste. Rotor je trebao biti otvoren 15. svibnja, četiri dana do prvog izbornog kruga, a neće biti ni 15. kolovoza', kazao je Kajin. Napomenuo je da je razgovarao sa svim malim poduzetnicima i obrtnicima koji imaju zakupljene prostore te da su mu se požalili kako im na naplatu stižu zakupnine, krediti i druge obveze, no istovremeno promet im je zbog gradnje rotora drastično pao. 'Ljude ne zanima tko je kriv i smjene, već samo da ih se obešteti', poručio je Kajin.