RACIJA USRED RIJEKE

Policija upala u kafić na Korzu; vlasnik uhićen

23.09.2009 u 15:30

Bionic
Reading

Policija je u srijedu prijepodne u spektakularnoj akciji upala u kafić Ferrari koji se nalazi u strogom središtu Rijeke, na Korzu, te uhitila vlasnika kafića Nenada Jerkovića zbog zloporabe droge

Desetak policajaca i policijskih inspektora nešto prije 11 sati upalo je u kafić Ferrari i iznenadilo mnogobrojne goste na dvije terase tog ugostiteljskog objekta. Policija je goste legitimirala, a kafić detaljno pretražila, uključujući i pretragu rashladnih vitrina na terasi objekta. Kako neslužbeno doznaje Večernji.hr, vlasnik tog ugostiteljskog objekta Nenad Jerković osumnjičen je za posjedovanje i raspačavanje opojne droge, što je navodno na licu mjesta oštro opovrgnuo riječima da 'nikada nije imao nikakve veze s drogom'.

Terasa kafića je ubrzo opasana policijskom trakom. Cijelu policijsku akciju pratio je veliki broj Riječana koji su se zatekli u blizini, a zanimljivo je da je u jednom drugom ugostiteljskom objektu u susjedstvu jutarnju kavu ispijao i Vladimir Faber, državni tajnik MUP-a, koji se družio s riječkim policijskim dužnosnicima.

Nakon pretrage kafića vlasnik Nenad Jerković u pratnji policijskih djelatnika otpraćen je do obližnjeg stana jednog od članova njegove obitelji, a nakon također dugotrajnog pretresa toga stana izveden je prema policijskom vozilu. Dok ga je policija vodila iz stana, na Korzu se, na udaljenosti od desetak metara, našao i gradonačelnik grada Rijeke Vojko Obersnel u društvu suradnika Darka Kralja. Na pitanje kako komentira opsežnu policijsku akciju usred bijela dana, u vrijeme otvaranja 25. međunarodnog sajma Nautica, gradonačelnik je rekao da policija samo radi svoj posao, a građani obavljaju svoje obveze.