na zadataku

Policija uhitila napadače na novinarku Andreu Topić

24.01.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Splitska je policija uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića

Policija je rekla da su uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Nakon što završi kriminalističko istraživanje, policija će protiv uhićenih Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

Kako je izjavila novinarka Topić, nalazila se u svom automobilu kada je stigla nadomak ministrove kuće u Ivanbegovini, koja po podacima iz imovinske kartice ima više kvadrata nego što je prijavljeno.

U jednom trenutku su joj automobil okružila četiri muškarca od kojih je jedan sve snimao videom, drugi je pokušavao otvoriti vrata njenog vozila, a ostali su dobacivali. Rekla je kako je prije nego se vratila u automobil jedan od muškaraca trčao za njom, kada je vidio da je izvadila fotoaparat.

"Otvorila sam vrata automobila. Tada su došli i ostali radnici, njih četiri, pet. Svi uz viku i galamu, uz dernjavu da se maknem jer da je cesta od 'njihova Milana'. Okružili su me. Razmišljala sam da trčim, nisam imala kamo. Svaku rupu oko mene su zagradili. Sjela sam onda u auto i zalupila vrata. U panici nisam mogla naći gdje se zaključavaju sve brave iznutra, iskreno, to mi dugme nikad nije trebalo", kazala je Topić.

Otkrila je i kako je sve trajalo otprilike pola sata i prestalo tek kada je na poziv Slobodne Dalmacije na mjesto događaja stigla policija.