GDJE JE TOMISLAV GALIĆ?

Policija traga za 'kraljem bespravne gradnje'

03.01.2013 u 11:34

Bionic
Reading

Zadarska policija otvorila je službenu potragu za 'kraljem bespravne gradnje' Tomislavom Galićem. Galić se nije pojavio na obavijesnom razgovoru vezanom uz podizanje kaznenih prijava koje su ljetos on i troje bivših zaposlenika odjela za izdavanje građevinskih dozvola pri Uredu Državne uprave u Zadru zaradili zbog zlouporabe položaja, odnosno nagovaranja na to djelo

Tadašnji rukovoditelj odjela Srđan Benković (61), njegov pomoćnik Petar Mandić (59) i referentica Nataše Horvat (49) sumnjiče se da su prilikom izdavanja građevinskih dozvola za stambene zgrade u zadarskom predjelu Diklo u razdoblju od 2002. do 2004. pogodovali investitoru i, suprotno zakonskim odredbama, omogućili izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. Galić se sumnjiči da je kao vlasnik građevinskog poduzeća poticao trojku na opisano kazneno djelo. Do istrage je došlo nakon izbijanja afere oko pristupnog puta preko parcele u vlasništvu Nikše Milinkovića.

Zanimljivo je kako je Galić, koji je nedostupan policiji i vlasnicima stanova, preko projektanta Željka Predovana u ulozi opunomoćenika podnio zahtjev za legalizaciju tzv. 'plave zgrade' na Boriku.