prepraćeni na maksimir

Policija spriječila mogući sukob navijača na Savskom nasipu u Zagrebu

17.12.2023 u 13:14

Bionic
Reading

Policija je u nedjelju prijepodne, uoči nogometne utakmice Dinama i Hajduka u Zagrebu, uočila većinu skupinu navijača Torcide na zagrebačkom Savskom nasipu i, 'stavivši ih pod nadzor', sigurno je prepratila na stadion Maksimir, objavio je MUP RH na platformi X

Na fotografijama koje je objavila policija, vidljivi su rukavice i gumeni štitnici za zube koji se rabe u borilačkim sportovima kao zaštita. Mediji nagađaju da je riječ o okupljanju za mogući sukob navijačkih skupina uoči današnje utakmice.

Zagrebačka policija ranije je proglasila utakmicu između Dinama i Hajduka u nedjelju na zagrebačkom Maksimiru, 'utakmicom visokog rizika' i najavila da će tijekom cijelog dana s dovoljnim brojem policijskih službenika poduzimati sve mjere sigurnosti.

Navijači kod Savskog nasipa u Zagrebu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP RH

Zbog utakmice koja počinje danas u 17,15 sati na Maksimiru, ulazi na zapadnu i sjevernu tribinu stadiona bit će otvoreni u 15,15 sati, a gostujuća, južna tribina u 14, 45 sati.

Prihvat gostujućih navijača Hajduka bio je predviđen na naplatnim kućicama Lučko od 12 sati, odakle ih policija pravovremeno prepraćuje do tzv. sterilne zone maksimirskog stadiona.