nisu životno ugrožena

Policija pucala na krijumčara migranata, ranjeno dvoje djece

31.05.2018 u 08:39

Bionic
Reading

Sinoć oko 22 sata, zadaska policija spriječila je pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb, javlja eZadar.hr

Policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili su kombi stranih registracijskih tablica za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja.

Na predjelu Raštele policija je potom postavila blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušala zaustaviti kombi.

Međutim, vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje.

Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici, piše eZadar.hr.

  • +7
Pogled iz bliza: Imigranti Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Darrin Zammit Lupi