GOSPODARSKI KRIMINAL

Policija privela bivšu direktoricu mljekare

17.05.2013 u 17:03

Bionic
Reading

Zbog sumnje u malverzacije s plaćama svojih zaposlenika splitska policija danas je privela 57-godišnjakinju, a neslužbeno se doznaje da je riječ o bivšoj direktorici splitske mljekare 'Mils' Milevi Mimica Lučić, koju se tereti da je mljekaru oštetila za dva milijuna kuna.

U PU splitsko-dalmatinskoj doznaje se da je na splitsko Županijsko državno odvjetništvo privedena ženska osoba zbog sumnje da je počinila kaznena djela krivotvorenja službene isprave i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Nakon ispitivanja, tijekom kojega je negirala krivnju, puštena je da se brani sa slobode.

Neslužbeno, riječ je o bivšoj direktorici splitske mljekare "Mils" Milevi Mimici Lucić.

Policajci gospodarskog kriminaliteta nad njom su dovršili kriminalističko istraživanje, a sumnjiče je da je kao direktorica mljekare u vremenu od 2007. do 2012. godine postupala suprotno statutarnim ovlaštenjima, odnosno da nije poduzimala mjere i poslove te donosila odluke za uspješno poslovanje tvrtke.

U kaznenoj se prijavi navodi da je nalagala neosnovane isplate plaća i stimulacije za više osoba, zaposlenika i bivših zaposlenika, za koje nije utvrđeno da su obavljali bilo kakve poslove u mljekari. Također, tereti je se da je nalagala plaćanje računa drugom poduzeću bez da su usluge i pružene.

Time je počinila materijalnu štetu u iznosu od najmanje dva milijuna kuna, navodi splitska policija.