u zadru

Policija pohapsila devet pripadnika navijačke skupine Tornado, kod 19-godišnjaka našli automatsku pušku i hrpu streljiva

19.07.2020 u 11:55

Bionic
Reading

Devetorica u subotu privedenih pripadnika navijačke skupine Tornado danas će bit će dovedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda Zadar s optužnim prijedlogom za narušavanje javnog reda i mira, a kod jednog od njih policija je pronašla automatsku pušku s 236 komada streljiva

Devetorica mlađih muškaraca iz Zadra, pripadnici navijačke skupine Tornado, u dobi od 19 do 39 godina, koji su jučer privedeni uz upotrebu fizičke prisile u policijskoj akciji na putu od Murvice do Zadra, tijekom dana bit će privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda Zadar s optužnim prijedlogom za narušavanje javnog reda i mira, izjavila je u nedjelju za Hinu glasnogovornica Policijske uprave Ivana Grbin.

Dodala je da su svi od prije poznati policiji zbog nasilničkog ponašanja.

Nakon pretrage vozila i njihovih domova, po nalogu Općinskog suda, kod jednog od trojice 19-godišnjaka nađena je automatska puška s 236 komada streljiva te je dobio i kaznenu prijavu za nedopušteno držanje oružja. U pretresu mu je pronađena i manja količina speeda, zbog čega je 19-godišnjak zaradio i prekršajnu prijavu, kao i 39-godišnji vozač koji je bio pozitivan na test droge.

Drugi vozač u dobi od 24 godine odbio se testirati, zbog čega je također dobio prekršajnu prijavu iz Zakona o sigurnosti prometa. Petorica su prijavljeni jer uza sebe nisu imali identifikacijske dokumente, rekla je glasnogovornica Grbin.

U automobilima su im pronađene letve i boja, a za desetim muškarcem, koji je od jučer u bijegu, još se traga.

Pripadnici navijačke skupine Tornado sukobili su se s Torcidom iz Murvice zbog grafita posvećenog Hajduku. Nakon što je u Murvicu stigla policija, mladići su se razbježali, ali policijska zasjeda dočekala ih je u predgrađu Zadra i blokirala put njihovim automobilima.