PO NOVOM REŽIMU

Policija objavila u kojim postajama možete izvaditi osobnu iskaznicu

26.07.2023 u 15:02

Bionic
Reading

Ministarstvo unutarnjih poslova je od 24. srpnja građanima omogućilo podnošenje zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji koja obavlja upravne poslove

Podsjetimo, MUP je od ponedjeljka, 24. srpnja 2023. godine, građanima omogućilo podnošenje zahtjeva za izdavanje osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji u Republici Hrvatskoj koja obavlja i upravne poslove, bez obzira na mjesto njihova prebivališta ili boravišta.

Građanima će se tako olakšati ishođenje osobne iskaznice i izbjegavanje gužvi u velikim policijskim upravama, jer mogu podnijeti zahtjev za izdavanje osobne iskaznice u okolnim policijskim postajama ili u drugim policijskim upravama.

Izrađene osobne iskaznice građani će preuzeti u policijskoj upravi ili postaji u kojoj su podnijeli zahtjev za izdavanje.

  • +6
Digtalna osobna iskaznica u Velikoj Gorici Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Navedeno ukidanje mjesne nadležnosti pri podnošenju zahtjeva za izradom nove osobne iskaznice trajat će do 31. kolovoza 2024. godine, o čemu će građani biti obaviješteni putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

Popis svih policijskih postaja u kojima građani mogu podnijeti zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica možete pronaći ovdje.