užas na cesti

Policija objavila detalje nesreće u kojoj su poginuli biciklisti kod Tribunja

18.09.2021 u 08:26

Bionic
Reading

Prometnu nesreću u kojoj su jučer smtrno stradali biciklisti iz Slovačke na lokalnoj cesti Tribunj-Ivinje skrivio je vozač BMW-a iz Njemačke

PU Šibensko-kninska priopćila je da je vozač (65) BMW-a iz Njemačke vozio je lokalnom cestom od Tribunja prema Ivinju, ali nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti.

'Pred njim je bio nepregledan zavoj ulijevo, kolnik je bio mokar od kiše koja je padala u trenutku prometne nesreće. Nije računao ni na gustoću prometa pa je izgubio nadzor nad vozilom, zanio se i prešao u traku suprotnog smjera.

Udario je u nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljao 69-godišnji slovački državljanin. Automobil se od udara odbio u obližnji suhozid i zatim u rotiranju udario drugi nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljala 71-godišnja slovačka državljanka.

Od siline udara oboje biciklista su pali na tlo dok je automobil nakon udara u drugi bicikl ponovno udario u isti suhozid gdje se i zaustavio. Ozlijeđeni biciklisti su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik gdje im je pružana liječnička pomoć, ali zbog težine zadobivenih ozljeda su preminuli', navela je policija te dodala kako je vozač BMW-a je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.