napad ispred esplanade

Policija nije demantirala, ali ni potvrdila da je Petrača pretukao Vjeko Sliško

13.10.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Na izvanrednoj konferenciji za medije zagrebačka policija iznijela je neke podatke o premlaćivanju poduzetnika Hrvoja Petrača ispred hotela Esplanade

'Radi se o sukobu dvojice muškaraca, ne radi se planiranom velikom obračunu', kazala je Marija Goatti iz PU zagrebačke.

Upitana je li točno da je Petrača pretukao Vjeko Sliško i traga li policija za njima navela je kako bi bilo neozbiljno da takve informacije potvrđuje ili demantira.

'U ovoj osjetljivoj fazi kriminalističkog istraživanja bilo bi nerealno očekivati da možemo podijeliti operativne detalje koje su nam bitni za kvalitetno provođenje kriminalističkog istraživanja', rekla je Goatti.

Dodala je da su to podaci koji će utjecati na dinamiku kriminalističkog istraživanja.

Naglasila je da policija intenzivno traga za osobom koju dovode u vezu s počinjenjem tog nedjela, koristeći sve mjere za koje se nadaju da će ih dovesti do kvalitetnog kriminalističkog istraživanja.

Na pitanje koji je motiv navela je da je o tome teško govoriti i da će se to znati nakon krim istraživanje baš kao i tko je započeo sukob.

Podsjetimo, Petrač je napadnut sinoć ispred hotela Esplanade, policija je njegove ozlijede okarakterizirala kao teške, pomoć mu je pružena u KBC Rebro, a njgov sin Novica potvrdio je da otac ima slomljen zglob na nozi i hematome po licu.

Napad na Hrvoja Petrača Izvor: Pixsell / Autor: Pixell

Poduzetnik Hrvoje Petrač, široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Zbog otmice Zagorčeva sina te iznude novomarofskoga poduzetnika Miroslava Matkuna Petrač je služio kaznu kaznu u mnogim hrvatskim zatvorima. Prije suđenja za otmicu na kojem je Zagorca prokazao za krađu dragulja iz sefa Ministarstva obrane, kada je 2000. godine odlazio s dužnosti, više od godine dana bježao je hrvatskom pravosuđu.

U lepoglavskoj kaznionici je suprotno zatvorskim pravilima uživao razne pogodnosti na koje nije imao pravo zbog čega su bivši upravitelj zatvora u Lepoglavi i njegov pomoćnik nepravomoćno osuđeni na 20, odnosno 14 mjeseci zatvora.

Vjeko Sliško sin je Marka Sliška, ubijenoga 2003., i nećak Vjeke Sliška, ubijenog 2002. godine.

  • +4
Zagreb: Ispred hotela Esplanade pretučena jedna osoba Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL