ODNIJELI 19 STABLJIKI

Policija na Črnomercu 'provalila' rasadnik marihuane: 34-godišnjak je uzgajao u šatoru, pronađena i sva oprema

18.05.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama', objavljeno je na straicama PUZ-a, uz priloženu fotogaleriju s očevida, a ona ilustrira pomni uzgoj marihuane

Policijski su službenici, obilaskom terena, posumnjali da se u dijelu obiteljske kuće na području Črnomerca uzgaja marihuana. Temeljem naloga suda pretražen je stan kojim se koristi osumnjičeni, a u kojem prostoru je pronađeno 19 stabljika konoplje visine do 90 cm koje su se nalazile u šatoru za umjetno stvaranje mikro klime. Tu pronađenu marihuanu je prethodno posijao u staklene tegle, redovno zalijevao i prihranjivao uz prikladnu opremu namijenjenu proizvodnji droge a što je uključivalo halogene žarulje, termometar, ventilacijski sustav kao i filtere za zrak, a što je sve tamo i pronađeno, navodi se detaljno na stranicama PUZ-a. Također, u istom je prostoru pronađeno ukupno 276,5 grama marihuane pakirane u staklenke i plastične vrećice, 5 grama kokaina, 109,5 grama hašiša te 30 ml ulja kanabisa uz tri digitalne vage za precizno mjerenje mase.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Marihuana na Črnomercu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PUZ