EPILOG SKANDALA

Policajac koji je slomio čeljust lopovu dobio otkaz

26.12.2013 u 14:52

Bionic
Reading

Karlovački policajac Kristijan Maglić, koji je u ožujku 2010. brutalno pretukao karlovačkog lopova Alena Ajkića nanijevši mu teške tjelesne ozljede dobio je otkaz, potvrdila nam glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard

Kazala je da je Magliću prestala služba po sili zakona. Presuda kojom ga je sutkinja Općinskog suda u Karlovcu Elma Kaleb-Mamić osudila na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od godine dana s rokom kušnje od tri godine, postala je pravomoćna pa je, sukladno Zakonu o policiji, prije desetak dana morao dobiti otkaz s obzirom na to da je kao policajac pravomoćno osuđen za kazneno djelo po službenoj dužnosti, doznaje Jutarnji list

Podsjetimo, incident se dogodio kod benzinske postaje Tifon u karlovačkoj gradskoj četvrti Švarča, policajac nije bio na dužnosti, a Ajkić, inače poznati karlovački lopov i prijestupnik, s njime se znao otprije.

Nakon svađe policajac ga je istukao, kako je to opisano u optužnici, snažno ga je šakom udario u predio glave pri čemu je Ajkić zadobio prijelom gornje čeljusti i kostiju srednjeg lica s krvnim podljevima oko oba oka.

Nakon svega su policajčevi kolege sve htjeli zataškati, zbog čega se u prvom policijskom priopćenju o događaju tvrdilo da se Ajkić ozlijedio nakon pada na sanduk, zbog čega je i nekoliko djelatnika PU karlovačke bilo suspendirano.