HERJAVEC ŽELI NA VRH

Pokušaj puča i velika obećanja u Varaždinu

16.04.2012 u 14:47

Bionic
Reading

Cirkusu u Nogometnom klubu Varaždin kao da nema kraja. Naime, nakon što je zbog nemogućnosti ukidanja suspenzije i propuštanja odigravanja dvije prvenstvene utakmice, klub izbačen u najniži rang natjecanja, u ponedjeljak je trebala biti održana Skupština

Jedna od najavljenih točaka dnevnog reda bila je ostavka predsjednika Borisa Solomuna. No, umjesto toga B. Solomun predložio je odgodu Skupštine, kako je sam rekao 'na inicijativu varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, koji traži dodatno vrijeme da se pokuša pronaći najbolje rješenje za spas kluba'.

I dok su se članovi Skupštine već digli sa svojih mjesta, javio se Nevenko Herjavec, bivši klupski direktor i aktualni član Skupštine, napavši Borisa Solomuna.

'Vi ste neovlašteni predsjednik jer vas nakon zadnje sjednice nitko nije prijavio u Ured državne uprave! Pred zakonom su i dalje jedine odgovorne osobe Zlatko Horvat (bivši predsjednik, nap.a.) i direktor Zlatko Ivanković. Predlažem izbor povjerenstva, koje će sazvati legitimnu Skupštinu,' tražio je Herjavec.

Boris Solomun je pak napustio sjednicu, pravdajući se kako nema kvoruma, iako su na Skupštini bila prisutna 22 glasa od ukupno njih 39. Iz Ureda državne uprave su nam pak potvrdili kako nikakav zahtjev za promjenom imena odgovornih ljudi u NK Varaždinu nisu primili.

'Sjednica nije održana samo zato jer Solomun nema pojma o propisima. A kako bi i imao kad nije legitimni predsjednik,' poručio je Herjavec, otkrivši pritom svoj plan za pomoć klubu.

'Okupit ću varaždinske gospodarstvenika, koji su se maknuli od kluba u trenutku kad se Solomun pojavio u nogometu sa svojim nebuloznim idejama. I obećajem vam da klub neće pasti u najniži rang. Naime, NK Varaždin je kažnjen prema disciplinskom pravilniku, koji kaže da se klub može izbaciti u jedan rang niže u slučaju ako je spriječen odigrati utakmicu. To što je Varaždin bačen u najniži rang jest tumačenje pravilnika o natjecanju i on se primjenjuje kad klub ne dođe na utakmicu. Što se u slučaju NK Varaždina nije dogodilo,' tvrdi Herjavec.
Na kraju se Solomun još jednom odlučio obratiti novinarima.

'Za mene su jedini legitimni članovi skupštine oni koji imaju aktivne sponzorske ugovore i koji u klub donose novac,' poručio je Solomun.

Tko su članovi Skupštine?

'Ja to ne znam.'

Tko je trebao odnijeti zapisnik sa zadnje Skupštine u Ured državne uprave?

'Rečeno mi je da je to učinio Goran Jukić, jedan od zaposlenika. Ne znam zbog čega se to nije dogodilo. Istražit ću,' zaključio je B. Solomun.

Prozvani Jukić demantira Solomunove tvrdnje.

'Ja nisam nosio zapisnik jer to nije moj dio posla!'