Udruga MIPRO

Pokrenuta godišnja nagrada 'Zlatno Teslino jaje' za dostignuća u ICT-u

06.04.2023 u 06:49

Bionic
Reading

Hrvatska udruga MIPRO, koja je već više od četiri desetljeća posvećena praćenju razvoja informacijsko-komunikacijske (ICT) struke, pokrenula je godišnju nagradu „Zlatno Teslino jaje“ za inovativno i najutjecajnije dostignuće u ICT-ju i poziva pojedince i ustanove da se natječu za tu nagradu

Nagrada se dodjeljuje za značajan doprinos u razvoju ICT‐a u znanosti, tehnologiji ili gospodarstvu, a u prijedlogu za dodjelu nagrade trebaju se iskazati mjerljivi pokazatelji doprinosa u postignućima i unapređivanju ICT‐a, ističe se u pozivu.

Rok za podnošenje prijedloga je 24. travnja 2023. do 17 sati, a prijedlozi se dostavljaju u elektroničkom obliku na adresu mipro‐natjecaj@mipro.hr. Nagrada će se uručiti na svečanom otvaranju 46. Međunarodnog ICT skupa MIPRO, 24. svibnja 2023. u Opatiji, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Povjerenstva za dodjelu nagrade i predsjednik Programskog odbora MIPRO akademik Karolj Skala.

MIPRO je organizacija međunarodnih znanstveno-stručnih i tehnoloških skupova MIPRO iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Hrvatska udruga MIPRO jedna je od najvećih ICT udruga. Njezina glavna aktivnost je organizacija međunarodnih znanstveno-stručnih i tehnoloških skupova MIPRO iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije.