prijelom i nagnječenja

Pogledajte kako je Darko Milinović brzinom većom od 200 km/h sletio s piste na Grobniku

01.06.2020 u 17:04

Bionic
Reading

Ličko-senjski župan Darko Milinović ozlijedio se u nedjelju u padu s motocikla na Automotodromu na Grobniku, te se nalazi u riječkoj klinci zbog prijeloma ključne kosti i više nagnječenja, ali se dobro oporavlja, potvrdili su Hini u kabinetu župana u Gospiću.

„Službenu izjavu nemam, ali čula sam se jutros sa županom i dobro je“, rekla je u ponedjeljak Josipa Ojurović Čačić iz županijskog Odsjeka za protokol i informiranje.

Kako je javio Novi list, nesreća se dogodila u zavoju poznatom kao "jedinica" u koji je Milinović navodno ušao brzinom većom od 200 kilometara na sat.

U Centru 192 u Rijeci rekli su Hini da taj događaj nemaju evidentiran, da se očevid nije radio, bez obzira na ozljede, jer da se ne radi o površini javnog prometa, nego o prostoru Automotodroma gdje se vozi na vlastitu odgovornost.

Prema riječima traumatologa, dr. Grge Martinovića koji ga je operirao zahvat je trajao je oko sat vremena.

'Zadobio je višekomadnu frakturu desne ključne kosti, blaži potres mozga i ogrebotinu desne podlaktice. Operacija je prošla dobro. Danas sam ga pregledao i osjeća se dobro te će već poslijepodne krenuti natrag za Gospić na kućno liječenje', rekao je za Jutarnji list dr. Grgo Martinović.

'Živ sam i dobro sam. Bez brige, mi smo bajkeri jaki, ne odustajemo tako lako. Zato je istina to što kažete; ne zvučim kao netko tko je u šoku, pa je odustao od vožnje motorima. To je uvijek biti moja strast kojoj se vraćam; i sada, kada se oporavim, za nekoliko mjeseci, eto mene opet na Grobniku! Nisam siguran što je razlog pada što se zapravo dogodilo; kočenje, masna mrlja, ne znam, ali imam snimku pa ćemo vidjeti što se dogodilo. Ja se samo sjećam da padam, nakon čega sam očito pao u nesvijest, jer sljedeće čeka se sjećam je liječnik u vozilu Hitne pomoć', kazao je za Večernji list Milinović.

Zbog zabrane okupljanja zbog pandemije covida-19, jučer je na Grobniku bio prvi susret motociklista nakon dužeg vremena.