U CENTRU ZAGREBA

Pogledajte kako izgleda novi Sindikalni dom

13.03.2014 u 09:13

  • +8

Ovako izgleda novi sindikalni dom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Bionic
Reading

Ova zgrada novi je dom Sindikata znanosti. Na luksuznu višekatnicu šefovi sindikata su ponosni. Gradeći je u vrijeme krize, kažu, nahranili su stotinu obitelji, piše RTL.hr

'U ovom vremenu krize ponašali smo se vrlo odgovorno jer smo vodili računa o ekonomskoj i financijskoj strani našeg projekta, jer je zahvaljujući našem projektu i radu na tome stotinjak obitelji imalo plaću i za život', objasnio je  RTL-u predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

Sindikalni projekt u širem je centru Zagreba, a tu se uselila i Matica hrvatskih sindikata.

Zgrada sindikata prostire se na sedam katova. Uz parking na dvije podzemne etaže posjeduje i tri konferencijske dvorane, knjižnicu i arhiv. Koliko je sve to koštalo, sindikat ne želi otkriti, već samo da je izgradnja plaćena novcem od članarina, koje su se 20 godina slijevale u investicijski fond.

'Mi smo imali te odluke pa smo mogli izdvajati za to. Drugi sindikati imaju po meni zastrašujuće lošu distribuciju članarina po kojima najveći dio ostaje po podružnicama, služi za piceke, pajceke i purice i siguran sam da će to uništiti sindikalni pokret', dodaje Ribić.

Iako Ribić kritizira druge sindikate, oni njega štede. Podržavaju izgradnju, jer je, kažu, to jeftiniji potez od obnove derutnih zgrada. No ima i onih koji bi sindikalni novac radije uložili u štrajkaški fond. Ribićevi sindikalci uzvraćaju da nisu rastrošni, za razliku od vlasti.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.