PREDUHITRENI

Podignuta optužnica protiv bombaša iz Rijeke

07.01.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv Ivana Filipovića (36) i Roberta Dragina (40) zbog poticanja na teško ubojstvo, a protiv Dragina i za nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari

Optužnica ih tereti da su od srpnja do 8. listopada 2008. godine uRijeci organizirali i pripremali ubojstvo Agana Gluhaića i DavoraMarića postavljanjem eksplozivne naprave pod audi A3. Optužnica Draginai Filipovića tereti da su zajedno donijeli odluku da će ubojstvo bititako počinjeno, da je Filipović organizirao nabavu oružja i plastičnogeksploziva, a u Hrvatsku ga unio Dragin te ga je predao trećoj osobikoja je pod automobil trebala postaviti eksploziv.

Policija je spriječila to kažnjivo djelo te je obojicu uhitila 10. listopada, od kada su u pritvoru.

Predloženo je također da im se pritvor produlji zbog opasnosti odponavljanja toga kažnjivog djela te njegovih posebno teških okolnosti.Poticanje na teško ubojstvo pravno se izjednačava s počinjenjem takvevrste ubojstva.

Dragin se u drugoj točki optužnice teretida je pribavljao te na skrovitome mjestu u blizini svoje obiteljskekuće u Velim Munama, u općini Matuljima, držao veću količinu oružja ieksplozivnih tvari.